www.leidieniemeijer.com
 
Home
 
Psychotherapie
Therapie
Relatietherapie
Traumabehandeling
Supervisie
 
Trainingen en cursussen
Assertiviteit
Partnercommunicatie
Opvoeding
 
Workshops
Workshop Portugal
hut
Doel, inhoud en werkwijze
strand
Overige informatie
Tarieven en inschrijving
Printbare tekst
 
Over mijzelf
Samenwerking
Opleiding
Ervaring
 
Contactgegevens
Tarieven
Adres en kaartje
 
info@leidieniemeijer.com
 

Workshop Verdieping professionaliteit Algarve, PortugalWorkshop voor mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg of in het bedrijfsleven als therapeut, arts, coach, trainer, of leidinggevende.

Inleiding

Heb je zin je deze zomer te bezinnen op je werk? Wil je je verdiepen in je relatie tot jezelf en tot de mensen in je werk? Wil je effectiever worden? Verwacht je daarbij een intensieve, diepgaande en professionele aanpak maar dan wel in alle rust en in een mooie omgeving? Dan is deze workshop iets voor jou.

Dit is een multidisciplinaire workshop voor mensen werkzaam in de gezondheidszorg of het bedrijfsleven over knelpunten in het contact met cliënten, collega’s en personeel. Het accent van deze workshop ligt op het verbeteren van je professionaliteit, het vergroten van je inzicht en het behoud van plezier in je werk.

Praktijkwerk en supervisie vormen de belangrijkste onderdelen van de workshop gesteund door theorie, voornamelijk vanuit de transactionele analyse. Deelnemers kunnen oefenen met nieuwe gedragsvormen in de context van de groep.

Waarom deze workshop?

Voor therapeuten, artsen, coaches, trainers en leidinggevenden behoren de sociale aspecten van het beroep tot de kern van hun arbeidstaak. Zij stuiten daarbij vaak op knelpunten die samenhangen met hun eigen achtergrond. Deze knelpunten in hun werk met mensen, vertellen dan iets over hoe zij zelf geraakt worden. Wanneer je hiervan bewust bent, kun je dat goed gebruiken om jouw kant van het probleem aan te pakken en de ander beter te begrijpen.

In mijn supervisie praktijk merk ik dat de situaties waarin mensen in hun werk verstrikt raken, vaak analoog zijn aan probleem situaties in hun privé-leven. Oplossen in de werksituatie werkt positief door in je persoonlijke groei, oplossen van privé problematiek werkt positief door in je werksituatie.

Deze workshop richt zich op een aantal verschillende doelgroepen. Ik heb in mijn werk met groepen steeds ervaren hoe verrijkend het is om met mensen vanuit verschillende disciplines te werken in één groep. Binnen zo’n multidisciplinaire setting vallen naast de verschillen ook de overeenkomsten snel op. Dit vergroot de effectiviteit van het leerproces en het inzicht van de deelnemers.

Inlichtingen en aanmeldingen voor de workshop: Leidie Niemeijer per e-mail of per telefoon:
tel. 035 – 6033286, liefst tussen 6 en 7 uur 's avonds.


e-mail: info@leidieniemeijer.com

Wat kunnen deelnemers bereiken in de workshop:

 • Inzicht krijgen in je funktioneren.
 • Behouden van plezier in je werk.
 • Bewust worden van de manier waarop je in je werk staat.
 • Supervisie.
 • Knelpunten oplossen.

Belangrijkste thema’s tijdens de workshop:

 • Wat is het verband tussen jouw persoonlijkheid en de problemen die je in je werk tegen komt?
 • Wat is de impact van je werk op jouw privé-leven en van je privé-leven op je werk?
 • Overlevingsmechanismen.
 • Grenzen stellen.
 • Conflicthantering.
 • Hoe voorkom je een burn-out?
 • Hoe voorkom je zelf getraumatiseerd te raken door je caseload (secondaire traumatisering)?

In de workshop hanteer ik begrippen en technieken uit de Transactionele Analyse, Psychoanalyse, Projectie, Projectieve Identificatie, Overdracht, de Drama Driehoek, Speltheorie, Psychodrama, Gestalt, Voice Dialogue en de Assertiviteitstrainingen.
Supervisie over ingebrachte cases vormt een belangrijk onderdeel.
Er zal voornamelijk praktisch worden gewerkt, ondersteund door theorie.

Aantal deelnemers:

Minimaal 6, maximaal 10. De workshop vindt alleen plaats bij voldoende deelname. Van deelnemers wordt verwacht dat zij bereid zijn tot zelf onderzoek

Werktijden tijdens de workshop:

In verband met het klimaat wordt er gewerkt ’s ochtends van 9 tot 12.15 uur en ’s middags van 16.30 tot 19.45 uur zijn. Zaterdag en woensdag (halve dagen) van 9 uur tot 12.30.
Woensdag wordt er een barbecue georganiseerd op het strand.
Ontbijt tussen 8 en 8.45, middageten 13.00 uur, avondeten 20.00 uur, op ons terrein verzorgd.
Van werk en eet tijden kan in overleg worden afgeweken.Waarom in Portugal?

Ik beschik over een boerderijtje met een prachtig stuk grond midden in een rustig natuurgebied in de Algarve op 15 km van zee. Ik heb eerder workshops gegeven in de Algarve en vind het bijzonder prettig in zo’n mooie natuur op een schaduwrijke plaats te kunnen werken. In de vrije tijd kan er naar zee worden gegaan of lekker worden geluierd.

Huisvesting

Op ons terrein beschik ik over een guesthouse met twee tweepersoons kamers en ik heb aanvullend de beschikking over een aantal tweepersoons studio’s op loopafstand.
Voor meer informatie over het guesthouse, de locatie en wat foto’s uit de omgeving zie de aparte website over mijn guesthouse met ook een routekaartje.

Tegen meerprijs kan verblijf in een eenpersoons kamers worden geregeld.

Indien daar behoefte aan bestaat kan ik ook bemiddelen bij het zoeken naar een goed verblijf voor een meereizend gezin tijdens of omstreeks de zomerworkshop periode.

Reisinformatie

Retourprijzen Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Faro beginnen bij plus minus €300,--. hoe eerder men boekt, hoe lager de vluchtprijs.
Het vliegveld van Faro ligt op ongeveer 25-30 minuten van ons terein. Voor deelnemers aan de workshop kan transport geregeld worden.
Per auto is ook mogelijk. De afstand Nederland Algarve is ongeveer 2500 kilometer.
Voor deelname aan de workshop dient men rekening te houden met een minimaal verblijf van 7 dagen.

Mijn Achtergrond:

Ik ben afgestudeerd in 1972 als psycholoog. Daarna heb ik enkele jaren in Afrika met mijn gezin gewoond en daar vrijwilligerswerk gedaan. Sinds 1980 werk ik in mijn eigen praktijk te Soest. Ik geef groepstherapie, samen met co-therapeuten, individuele therapie, supervisie, relatietherapie en geef begeleiding aan mensen met een burn-out.
Ik verzorg jaarlijks trainingen in assertiviteit. Ik heb enkele jaren traumagroepen gedaan na de oorlog in Bosnië voor verpleegkundigen, artsen en psychiaters aldaar.
In de laatste jaren heb ik sterk de behoefte gekregen om door te willen geven wat ik zelf geleerd heb. Ik heb een grote hoeveelheid kennis vergaard en expertise ontwikkeld (als cliënt en als therapeut) in het werken met mensen. Een beter plekje dan de Algarve kan ik daarvoor niet bedenken. Elders op deze website staat meer over mijn opleiding en mijzelfKosten Workshop Portugal

Deelname, exclusief vliegreis

Voor zelfstandig gevestigden:

€1050,-- voor de workshop, met inbegrip van eten en drinken
€1225,-- met inbegrip van huisvesting in tweepersoonsstudio of tweepersoonskamers
Eenpersoonskamers in overleg tegen meerprijs.

De kosten van huisvesting zijn slechts ter indicatie van de uiteindelijke kosten en worden van geval tot geval vastgesteld.


Voor bedrijven:

€1550,-- voor de workshop, met inbegrip van eten en drinken
€1725,-- met inbegrip van huisvesting in tweepersoonsstudio of tweepersoonskamers
Eenpersoonskamers in overleg tegen meerprijs.

De kosten van huisvesting zijn slechts ter indicatie van de uiteindelijke kosten en worden van geval tot geval vastgesteld.


Procedure:

De inschrijving is definitief na de ontvangst van een eerste betaling van 30% van de deelnamekosten.
Acceptatie voor deelname gaat in volgorde van ontvangst van deze eerste betaling.
Het resterende deel van de workshopkosten moet uiterlijk een maand voor de aanvang ontvangen zijn.

Bij annulering tot 2 maanden vóór de aanvang van de workshop vindt volledige restitutie plaats.
Tot 1 maand voor de aanvang kan men restitutie krijgen van 70% van de totale workshopkosten. Na die datum wordt bij afmelding slechts de helft van de workshopkosten gerestitueerd in verband met de gemaakte kosten. 

© 2004-2016 Niemeijer Consult. Tekeningen: F.F.H. van Dorsten. All rights reserved.