www.leidieniemeijer.com
 
Home
 
Psychotherapie
Therapie
Relatietherapie
Traumabehandeling
Supervisie
 
Trainingen en cursussen
Assertiviteit
Partnercommunicatie
Opvoeding
groep
Doel en inhoud
Hoezo een cursus?
Effecten van ouderschap
Printbare tekst
 
Workshops
Workshop Portugal
 
Over mijzelf
Samenwerking
Opleiding
Ervaring
 
Contactgegevens
Tarieven
Adres en kaartje
 
info@leidieniemeijer.com
 

Cursus Opvoeding


Voor wie?

De cursus is bestemd voor ouders (of aanstaande ouders) en opvoeders om te leren over de ontwikkeling van kinderen en om zich bewust te worden van het effect van opvoeding op het gedrag en de ontwikkeling van kinderen. Jong geleerd oud gedaan. Gebrek aan assertiviteit bij kinderen, pubers of volwassenen, dat wil zeggen te verlegen, of te agressieve reacties heeft vaak te maken met de opvoeding. De cursus is voor ouders en opvoeders van kinderen in alle leeftijden. Juist door diversiteit leert men van en met elkaar.

Inhoud

Door inbreng van dagelijkse opvoedingssituaties wil ik met behulp van praktische oefening en uitleg mijn bijdrage leveren aan vooral een emotioneel gezonde omgang tussen ouders, opvoeders en kinderen. Wanneer ouders gescheiden zijn kunnen er extra opvoedingsproblemen zijn. In deze cursus kun je ook daarmee leren omgaan waardoor vaak onnodige stress voor de kinderen verminderd kan worden.
Ik maak graag gebruik van rollenspel. Mensen kunnen als zij dat willen zelf de rol van het kind spelen en zo ervaren wat je voelt in de rol van het kind. In sommige gevallen speel ik zelf de rol van de ouder of van het kind.

In mijn praktijk heb ik vaak met rollenspel gewerkt en de ouders zelf de rol van hun kind laten spelen. Dat werkt bijzonder verhelderend. Ouders voelen zo zelf wat hun kind voelt en beleven daarbij, vaak tot hun verbazing, wat zij als kind zelf beleefd hebben. Er ontstaat begrip voor zichzelf en begrip voor het kind en veelal nieuw inzicht. Ouders zijn gewoonlijk gemotiveerd het goed te doen met hun kinderen. Voor opvoeding bestaat helaas geen opleiding, ouders willen het anders doen dan hun eigen ouders deden, maar hebben vaak geen idee hoe zij het anders kunnen doen.

Voorafgaand aan de cursus vindt een persoonlijk intake gesprek plaats.

 
Inleiding Hoezo een cursus opvoeding?

© 2004-2016 Niemeijer Consult. Tekeningen: F.F.H. van Dorsten. All rights reserved.