www.leidieniemeijer.com
 
Home
 
Psychotherapie
Therapie
Relatietherapie
Traumabehandeling
Supervisie
 
Trainingen en cursussen
Assertiviteit
groep
Wat is assertief?
Voor wie geschikt?
Wat leer je?
Wat houdt het in?
Hoe lang duurt het?
Tarieven training
Printbare tekst
Partnercommunicatie
Opvoeding
 
Workshops
Workshop Portugal
 
Over mijzelf
Samenwerking
Opleiding
Ervaring
 
Contactgegevens
Tarieven
Adres en kaartje
 
info@leidieniemeijer.com
 

Assertiviteitstraining


Assertiviteitstraining te Soest

In september 2019 start er weer een assertiviteitstraining op zaterdag 14 september 2019. Dit jaar vervalt helaas de januari training in verband met mijn te volle praktijk.

Opgave voor de septembertraining kan via een mailtje aan info@leidieniemeijer.com . Graag met een telefoonnummer erbij. Ik neem daarna contact op. Men kan ook telefonisch inlichtingen krijgen over de training via 035 – 6033286.

Deze zaterdagtraining bestaat uit 6 zaterdagen. De data zijn 14 en 28 september, 12 oktober, 9 en 23 november en 7 december 2019. De sessies zijn van 9:30 tot 15:30 met inbegrip van een pauze van ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Indien noodzakelijk kan op de eerste groepsbijeenkomst soms in gemeenschappelijk overleg van data en tijden worden afgeweken.

Het is niet makkelijk voor mensen te kiezen uit het grote aanbod assertiviteitstrainingen. Mijn training onderscheidt zich van veel andere trainingen door de langere duur van de training, uitgespreid over drie of vier maanden, zodat deelnemers ruim de gelegenheid krijgen het geleerde in de praktijk te oefenen en vervolgens ook te bespreken. Een ander onderscheid is dat ik niet alleen assertiviteit geef maar ook verschillende psychologische begrippen op een bruikbare manier in deze training meeneem, waardoor deelnemers meer inzicht krijgen in hun eigen gedrag en dat van anderen. Door mijn lange ervaring als psycholoog en therapeut geeft mijn training heel goede resultaten.

Nadere informatie over de duur en organisatie van de training .

In deze training leer je o.a.
  • je gevoelens te uiten, zonder anderen nodeloos te kwetsen
  • zelf richting aan je leven te geven
  • zelfvertrouwen te vergroten
  • duidelijk zijn in contact met jezelf en de ander
  • met kritiek en agressie om te gaan
  • niet over je heen te laten lopen
  • nee te zeggen zonder je schuldig te voelen
  • conflicten op te lossen
  • hyperventilatie en angsten te hanteren
  • door oefening assertief om te gaan met eigen situaties

In de groep wordt geoefend met nieuw gedrag. Met elke deelnemer vindt vooraf een kennismakingsgesprek plaats van ongeveer een uur.

Op de volgende pagina's over deze training vind je uitgebreidere informatie over assertiviteit en de inhoud van de training.

Ervaringen van deelnemers

Ik geef deze training al meer dan 38 jaar. Zelf vind ik het bijzonder leuk om iedere keer weer opnieuw te zien hoe enthousiast mensen over deze training zijn. Een dergelijke training helpt mensen zowel in hun privé leven als in hun maatschappelijk bestaan veel beter te funktioneren. Het komt geregeld voor dat werkgevers deze training financieren, omdat zij duidelijk de positieve gevolgen van de training op de werkvloer merken.

Inlichtingen en aanmeldingen voor een Assertiviteitstraining bij Leidie Niemeijer per e-mail of per telefoon:
tel. 035 – 6033286.
 
Wat is assertief?

© 2004-2016 Niemeijer Consult. Tekeningen: F.F.H. van Dorsten. All rights reserved.